Coaching / Advies


Coaching

De laatste jaren groeit in het onderwijs het besef dat coaching een zeer waardevol instrument is om de leerkrachten en het onderwijs verder te professionaliseren.

Middels coaching kan ik ondersteunen bij:

  • de individuele ontwikkeling van de vakbekwaamheid van leerkrachten
  • het leren en samenwerken in teamverband
  • de afstemming op actuele en innovatieve ontwikkelingen op de school
  • het inrichten van een professionele leergemeenschap
  • de inbedding van permanente professionalisering in de organisatie

Onderwijsadvies

Onderwijsadvies bestaat uit advisering, voorlichting en begeleiding. Dit kan scholen helpen bij een betere reflectie op het eigen handelen en bij de externe ondersteuning van de leerkracht in het primair proces, de onderwijspraktijk.

Om dit te realiseren kan ik helpen om kritisch mee te denken over de doelen die uw onderwijsorganisatie zichzelf heeft gesteld en over de activiteiten die zijn ingezet om de doelen te halen. Scholen stellen zich ten doel het maximale uit elke leerling te halen, talenten te stimuleren en leerkansen te optimaliseren. Daarbij kan ik vanuit een adviseursrol meedenken, een aantal zaken spiegelen en komen tot mogelijke initiatieven en alternatieven.

Verkennen van mogelijkheden

Ik heb over het algemeen een 2- tot 3-tal coachingtrajecten en maximaal 1 adviseringstraject tegelijkertijd lopen parallel aan mijn andere onderwijskundige en interim management activiteiten. Mocht u interesse hebben en willen verkennen of ik u of uw organisatie zou kunnen helpen, neemt u dan contact met mij op dan kunnen we de mogelijkheden onderzoeken.